Štednjom sebi i bližnjima možete omogućiti rješavanje različitih potreba. Stambena štednja namjenska je štednja kojom se, među ostalim, mogu poboljšati i uvjeti stanovanja.


1. Štedim za kupnju kuće

Život u obiteljskoj kući oduvijek je bio vaš san. Obitelj se proširila, djeca su još mala, ali kad krenu u školu postojeći stan bit će neadekvatan. Kao dugoročni oblik štednje, stambena štednja pomaže planirati ulaganja i oblikovati planove za budućnost. Redovitim uplatama stvarate čvrstu financijsku osnovu za kupnju novog doma. Stambena štednja donosi vam dvostruki prinos – fiksnu kamatnu stopu i državna poticajna sredstva. U štednju se mogu uključiti svi članovi obitelji. Ako ne uštedite dovoljno sredstava, ostvarujete pravo na stambeni kredit s fiksnom kamatnom stopom za cijelo razdoblje otplate kredita. Upišite nekoliko osnovnih podataka i dobit ćete nekoliko prijedloga ulaganja.


2. Štedim za uređenje dječje sobe

Postali ste roditelji, čestitamo vam! U razdoblju prije dolaska prinove sigurno ste se posvetili i uređenju sobe za svoje dijete. Ali dijete odrasta i vrlo brzo doći će vrijeme kada će krenuti u školu pa će i postojeća soba postati neadekvatna, bit će potrebno mjesto na kojem će moći pisati domaće zadaće, novi krevet, ormare, a uz police za igračke trebat će i police za knjige. Sada je pravo vrijeme da počnete razmišljati o tome. Jedan je od načina i stambena štednja koju možete ugovoriti i na ime svojega djeteta te uplaćivati mjesečne štedne uplate već od 7,50 EUR odnosno 50 kuna. Uplatama se mogu pridružiti i bake, djedovi, kumovi i ostali članovi obitelji i tako djetetu darovati poklon koji vremenom samo dobiva na vrijednosti. Ako je dijete mlađe od 18 mjeseci, Štedionica će ga dodatno nagraditi sa 100 kn štedne uplate. Istekom štednje raspolagat ćete određenim iznosom ušteđevine te će i teret zaduživanja kako biste svojem djetetu uredili novu sobu biti manji ili vam stambeni kredit možda neće biti potreban jer ste uštedjeli dovoljan iznos. Upišite nekoliko osnovnih podataka i dobit ćete nekoliko prijedloga ulaganja.