Štednjom sebi i bližnjima možete omogućiti rješavanje različitih potreba. Stambena štednja namjenska je štednja kojom se, među ostalim, mogu poboljšati i uvjeti stanovanja.


1. Štedim za kupnju kuće

Život u obiteljskoj kući oduvijek je bio vaš san. Obitelj se proširila, djeca su još mala, ali kad krenu u školu postojeći stan bit će neadekvatan. Kao dugoročni oblik štednje, stambena štednja pomaže planirati ulaganja i oblikovati planove za budućnost. Redovitim uplatama stvarate čvrstu financijsku osnovu za kupnju novog doma. Stambena štednja donosi vam dvostruki prinos – fiksnu kamatnu stopu i državna poticajna sredstva. U štednju se mogu uključiti svi članovi obitelji. Ako ne uštedite dovoljno sredstava, ostvarujete pravo na stambeni kredit s fiksnom kamatnom stopom za cijelo razdoblje otplate kredita. Upišite nekoliko osnovnih podataka i dobit ćete nekoliko prijedloga ulaganja.


2. Štedim za uređenje dječje sobe

Postali ste roditelji, čestitamo vam! U razdoblju prije dolaska prinove sigurno ste se posvetili i uređenju sobe za svoje dijete. Ali dijete odrasta i vrlo brzo doći će vrijeme kada će krenuti u školu pa će i postojeća soba postati neadekvatna, bit će potrebno mjesto na kojem će moći pisati domaće zadaće, novi krevet, ormare, a uz police za igračke trebat će i police za knjige. Sada je pravo vrijeme da počnete razmišljati o tome. Jedan je od načina i stambena štednja koju možete ugovoriti i na ime svojega djeteta te uplaćivati mjesečne štedne uplate već od 7,50 EUR odnosno 50 kuna. Uplatama se mogu pridružiti i bake, djedovi, kumovi i ostali članovi obitelji i tako djetetu darovati poklon koji vremenom samo dobiva na vrijednosti. Istekom štednje raspolagat ćete određenim iznosom ušteđevine te će i teret zaduživanja kako biste svojem djetetu uredili novu sobu biti manji ili vam stambeni kredit možda neće biti potreban jer ste uštedjeli dovoljan iznos. Upišite nekoliko osnovnih podataka i dobit ćete nekoliko prijedloga ulaganja.